Een verslag een mooie tweede lentedag | Brigitte

Serve the City verslag uit Amsterdam

Een verslag van een mooie tweede lentedag.
Het is weer 22 Maart geweest. Samen met nog 135 vrijwilligers gingen we weer aan de slag voor de mensen in Amsterdam. Met 21 projecten hebben we weer veel kunnen waar maken.

We begonnen de dag met een kick-off op de vroege ochtend. Er waren al extra vroege vogels bij en iedereen had zin in de dag. Toen we bijna compleet waren en alle groene shirtjes aangetrokken waren begonnen we met een inspirerende gastspreker. Na wat chaos wie bij welk nummertje moest staan, gingen de eerste groepjes vrijwilligers naar hun projecten toe. Er werd weer van alles gedaan deze dag. Van de mooiste cupcakes versieren tot laminaat leggen. We hoopten op een beetje lekker weer, maar het koude windje mocht de pret niet drukken.
Zelf heb ik met de ouderen mogen wandelen en wat was dat genieten. Niet alle ouderen konden het koude weer aan, dus bleven er een paar achter om spelletjes te spelen. De frisse lucht die we kregen deed ons allen goed. En ze waren toe aan een goed gesprek en wat aandacht voor hen. Een paar die nog verhalen over vroeger konden vertellen, aarzelde niet om dit te doen.  Na wat opgewarmt te zijn met een kopje koffie en een koekje werd het tijd om van de ouderen afscheid te nemen. Met de vrijwilligers gingen we ons weer verzamelen op de keizersgracht waar de geur van al het lekkere eten ons tegemoet kwam. Met een heerlijk drie-gangen menu en een paar goede gesprekken was de dag weer ten einde en konden alle resten van deze dag weer opgeruimt worden. Op naar de volgende projectdagen! Dat worden weer drie gezellige dagen vol lachende gezichten.

We Serve the City!

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: